maanantai 22. heinäkuuta 2013

Saarnakisan satoa

Tuolla alkukesästä, ennen lomataukoa, Possu julisti saarnakisan. Kisaan tuli 4 urheaa osallistujaa, vaatiihan saarnaaminen aina rohkeutta. Tässä kisan satoa. Kiitokset osallistujille. Possu lupaa lukea ne kaikki läpi aina, kun uhkaa sortua makeanhimon tielle, tai jälkimorkkiksissa viimeistään ainakin ;)

Ja koska tuli mainittua sana "kisa", täytyy myös järjestää pikkuinen kisailu. Saarnoistahan sai pisteitä saarnan pituuden mukaan. Nyt äänestetään vielä lukijoiden suosikki!! En julkista vielä kirjoittajien nimiä, ettei kukaan, kuten koulussa aina kiellettiin, äänestäisi kaveria ;) (ja tehän ette tietenkään hoksaa että nimet löytyy kommenttikentistä, tai tuskin ainakaan jaksatte niitä sieltä lähteä esiin kaivamaan.) Äänestää voi tuossa sivupalkissa, heti, kun saan äänestyksen aikaiseksi. Ja muuten hurraata ja kannustushuutoja huudella voi tämän jutun kommenttikentässä ;)

SAARNA  A :
Kiitos paljon! Kovin on herkkupitoinen tämä ruokapäivä, jonka olet minulle laatinut. Yrität varmaan jotenkin tehdä minusta rikostoverisi. Olin jo päättänyt, etten minä raski sinua haukkumaan ruveta, mutta nyt on pakko avata sanainen arkkuni. Suklaata ja pullaa sitä vain mätetään, jotta tulisi kalorit täyteen. Kahvi pitää juoda rasvattoman maidon kanssa vaikka se on paljon parempaa kulutusmaidon kera. Sitten säästetyt kalorit vedetään suklaapatukoina napaan. Ei tullut sitten mieleen, että olisi vaikka smoothie rahkasta ja hedelmistä päästänyt makeanhimosta. Olisi tullut protskuja ja kuitua, vitamiinejakin. Tuosta Fazerinasta ei saa kuin kaloreita ja morkkiksen. Kyllähän se hetken maistuu hyvältä suussa, mutta kannattaako hetkellisen nautinnon takia tuhota koko elämänsä. En kannata mitään asketismia ja kieltäytymistä, mutta valintoja voisi tehdä. Mansikat ja jäätelö on hyvä yhdistelmä, jos mansikoita on enemmän kun jäätelöä. Nythän on olemassa myös sellaista maitojäätelöä, jonka kalorimäärä on pienempi eli mansikoita mahtuu vieläkin enemmän. Itseasiassa tämä marjat ja jäätelö kuuluu melko säännöllisesti kesäruokiini. Suosittelen sinullekin. Ja seuraavan kerran, kun tekee mieli suklaata, pyöräytäpä smoothie. Jos ei ole tarvittavaa elektroniikkaa sen tekemiseen, kipitä ostamaan. Ja jos nyt jostain syystä se suklaa on pakollinen, kokeile laittaa Fazerinasi ja rahkaa tai jogurttia tai molempia koneeseen ja pyöräytä sekaisin. Kyllä se Fazerina sieltä maistuu. Ja yksi hyvä makeuttaja noihin smoothiesotkuihin on soijamaito. Maustamatonkin on sen verran makeaa, että siitä tulee sävyä. Ja banaani tietenkin maustaa kaiken. Mutta nyt siis ehdottomasti tuo suklaapatukoiden popsiminen paljaaltaan on loppu! Minä nyt joudun tuon yhden päivän niitä syömään, mutta onneksi sinun ei tarvitse vaan voit lopettaa heti nyt, just. Jos - tai siis kun - sinulla on niitä kuitenkin jemmassa, niin heität vain kylmästi pois. Äläkä yritä enää mennä niitä ostamaan. Minä pidän sinua silmällä!SAARNA   B :


Ensin huomautus, että älä tee niin kuin minä teen vaan tee niin kuin minä sanon.

Mikä sua oikeen vaivaa? Haluutko oikeesti olla läskipossu hautaan saakka?

Jos vastaus on kyllä, niin jatka toki samaan tapaan. Vedä joka päivä pari litraa jädeä, pussillinen karkkia, hattaraa, keksejä, hamppareita, pitsaa jne. Niillä saat itsesi taatusti turpoamaan maailmanennätysmittoihin. Sitten saat syyttää itseäsi, kun jalat pettävät ja jäät nojatuolin vangiksi. Siinä sitten jatkat samalla tavalla syömistä ja pikkuhiljaa kasvatkin tuoliin kiinni kuten ihan tosielämässä on rapakon takana tapahtunutkin. Onko mukavaa, kun palomiehet tulevat irrottamaan asuntosi seinän, että sut saadaan nojatuoleinesi nosturilla siirrettyä ulos kämpästäsi ja vietyä sairaalaan?

Jos kuitenkaan et halua lihoa jättimäisiin mittoihin, niin älä hemmetissä jatka tuota herkkujen suuhun mättämistä tuollaisissa mittakaavoissa. Aseta itsellesi rajaksi korkeintaan 1-2 pullaa/viineriä/jäätelötuuttia/pientä määrää karkkia tms viikossa, niin luulisi painon lähtevän jälleen laskuun. Jos ei lähde, niin vähennä herkkujen määrää entisestään tai lisää liikuntaa.

Mieti ihan tosissaan, kuinka inhottavaa on, kun kesähelteillä läskimakkarat löllyvät ja hiostavat. Jos niitä ei vielä häiriöksi asti ole, niin tuolla menolla pian on.


SAARNA   C :


Possukulta, nuhdesaarnani tulee tässä:

Jos rakastat, itseäsi meinaan, niin älä kesän aikana tuhoa sitä, mitä olet aiemmin saavuttanut. Jos kuitenkin päätät jatkaa herkutteluasi päivittäin ja kerätä kesäkiloja, tulee rangaistus olemaan hirmuinen. Eikä se rangaistus ole jonkin asian kieltäminen sinulta, vaan rangaistus siirtyy minulle ja koskee jotakin typeryyttä, voit olla varma siitä.

Jos haluat sabotoida siis minun toistaiseksi hyvin sujuneet kesäsyömiseni, jatka entiseen malliin. Jos haluat tsempata minua, lopeta välittömästi ylenmääräinen herkuttelu!SAARNA   D :
 Nuhdesaarna Possulle: Voi Possu kuules, ittees varten sä tätä teet (tai olet tekemättä), se on ihan sun valinta laittaa suuhun herkkuja. Väistämättä vaikuttaa siihen painoonkin (just huomasin itse saman!!). Mut juu, ihmisii myö ollaan ja siis erehtyväisiä, mut pitää sitte niistä erheistä oppia! Tsemppiä!! :)


Ei kommentteja: